Naailes op school, sykurs på skole

28 augustus
Deze dag beginnen de oudste vijf leerlingen, 9 tot 12, met naailes. Mari, een collega van Johan, geeft de les en ik, Marga, mocht helpen.
De kinderen gaan keukenschorten maken, die ze straks voor de kookles gaan gebruiken. De patronen komen uit een naaiblad voor dames. Niet aangepast op kinderniveau…de kinderen leren stap voor stap patronen lezen. In het begin had ik mijn twijfels, te moeilijk?!? Maar al snel zag ik dat het prima ging.Natuurlijk waren we wel altijd in de buurt en hielden we alles in de gaten.
En de kinderen…super enthousiast en ongelofelijk geconcentreerd!!!

Ze hebben een certificaat gekregen, nu zijn ze naaimeester en moeten ze de jongere leerlingen helpen, want die gaan ook schorten maken, echter die mogen niet op de naaimachine!

Denne dag begynner eldste fem elevene, ni til tolv, med sykurs. Mari, collegaen fra Johan, gir sykurs og jeg, Marga, kunne hjelpe.
Barna kommer til å gjøre forklær, som de kommer til å bruke for matlaging klassen.
Mønstrene kommer fra en sy magasin for damer. Ikke tilpasset til barns nivå…barna lærer å lese trinnvise mønstre. I begynnelse hadde jeg min tvil, for vanskelig?!? Men raskt så jeg at det gikk god.
Selvfølgelig var vi altid i nærheten og vi holder et øye med alt.
Og barna…..super glade ig veldig konsentrert!!!

De har fått et sertifikat, nå er de symestre og må de hjelpe den yngre elevene, fordi de kommer å lage forklær også, men de kan ikke på symaskin!

Vanwege de privacy geen foto’s van de hard werkende kinderen.
På grunn av personvernet ingen bilder fra hardtarbeidende barna.

One thought on “Naailes op school, sykurs på skole

 1. Hallo luitjes!

  Tja, het aantal berichten van jullie kant is gewoon te veel om elke keer op te reageren! Je vraagt je bijna af: “hebben jullie niks anders te doen?” 😉

  Maar wel leuk hoor, om al die avonturen mee te maken die jullie meemaken! Mooie foto’s ook, geweldig! Wat een landschap!

  We gaan vast een keer langkomen hoor!

  Trouwens Johan; als jullie nog eens door drassige gebieden gaan wandelen, gewoon een luier in je broek, dan houdt je een droge kont!

  Hartelijke groeten van Erik en Carolien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s