Brunette de koe, Brunette kua

Brunette de koe is niet meer. Dit is een hommage aan Brunette.
Brunette liep hier in de weiden in de buurt tussen de schapen van Christoffer en Ingunn, de enige echte schapenboeren in de weide omtrek. Telkens als ik met Foxy aan het wandelen was en ik kwam haar tegen, keek ze me aan van ´wat doe jij hier?´ En vaak begon ik me dat dan zelf ook weer af te vragen. Tot op dit moment is het antwoord op deze vraag nog niet helemaal duidelijk. Misschien dat ik nog ooit zal weten wat ik hier nou eigenlijk doe… misschien wel gewoon leven… In ieder geval was het altijd bijzonder leuk om Brunette in de weide te zien staan. Brunette was een Bruiloftsgeschenk aan Christoffer en Ingunn.
En nu is Brunette geslacht. Vond ik wel knap dat ze dat aandurfden. Ik zou zoiets hebben van dat mijn huwelijk dan ook geslacht zou kunnen worden, net als het opbranden van je huwelijkskaars, dan brandt je huwelijk ook op…bijgeloof natuurlijk, maar toch. Ik denk overigens dat het huwelijk van Christoffer en Ingunn onafhankelijk is van Brunettes leven of dood. Ze hebben in ieder geval een heleboel plannen met de schapen, ecologisch vlees in 2014 en een echte boerderijwinkel met home made dingen.
Om Brunette levend te houden, hieronder een aantal foto´s van haar.
Brunette, het is minder kleurrijk in de wei zonder jou. Dat je maar goed mag smaken!
 
Brunette kua er ikke mer. Dette er en hyllest til Brunette.
Brunette løp her, i engene, mellom sauene av Christoffer og Ingunn, de eneste virkelige sauer bøndene i bredt omkrets. Hver gang jeg gikk med Foxy og jeg treffer på Brunette, så hun på meg, med en spørsmål i øyene: ´hva gjør du her?´, og ofte begynte jeg å spørre meg det selv igjen. Inntil nå er svaret på dette spørsmålet ikke helt klart. Kanskje jeg fortsatt noensinne vil vite hva jeg gjør her vel faktisk… kanskje bare liv… I alle fall, var det alltid veldig hyggelig å se Brunette i engen. Klara var en bryllupsgave til Christoffer og Ingunn.
Og nå er Brunette slekten. Jeg fant kjekk at de våget det, jeg ville ha noe som dette at ekteskapet mitt derfor også slekten kunne være, som å brenne opp bryllupsstearinlys din, enn brenne opp også ditt ekteskap…overtro selvfølgelig, men likevel. Jeg tror forresten at ekteskapet av Christoffer og Ingunn er uavhengig av Brunettes liv eller død. I alle fall har de masse planer med sauene, økologisk kjøtt i 2014 og en ekte bondegård butikk med hjemmelagde tinger.
Å holde i live til Brunette, under noen bilder fra henne.
Brunette, det er mindre fargerike i beite uten deg. At du skal smake godt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s