januari 2014

Weer zomaar wat foto´s en een verhaaltje:
Igjen noe bilder og en liten fortelling:

1wandeling 3Ola´s sti 3winterlandschap 4pilgrimsveidoorhetbos 5pilgrimsroute 6bekpilgrimsvei 7mist over de rivierTot na nieuw jaar hebben onstabiel weer gehad, d.w.z. af en toe sneeuw en af en toe wat regen, met temperaturen rond het vriespunt. Het gevolg hiervan was dat het zo´n vijf weken lang bijzonder glad was op de wegen. Glad door ijs met sporen met water. En dan is het zo gebeurt, in een slip en van de weg af. Gelukkig op een vrij vlak stuk, en in de sneeuw tot stilstand, niet tegen een boom. De noorse wegenwacht heeft de auto weer op de weg geholpen en ben ik gewoon weer naar huis gereden. Ook daarna ben ik snel weer gaan rijden. Ik moet zeggen dat ik toch wel banger ben geworden,maar daar laten we ons niet door leiden. We gaan gewoon door, hetzij wel wat langzamer!

Voor de duidelijkheid, degene die in een slip raakte en van de weg af reed was Marga, en ze reed alleen in de auto!

Til etter nyttår har vi hatt ustabil vær, d.v.s. noen ganger snø og noen ganger regn, med temperaturer rundt null. Konsekvensen av denne var at det var veldig glatt på veiene. Glatt fordi det var is med sporer med vann. Og da er det fort skjedd, i en slipp av veien. Heldigvis var det på et relativt flatt stykke, og i snøen til en stillstand, ikke til et tre! NAV har hjulpet meg på vei igjen og jeg kjørte hjem. Også etterpå har jeg kjørt igjen. Men jeg må si at jeg blir litt reddere, men vi la oss ikke føre av det. Vi bare gå gjennom, enten noe tregere.

For klarhet, den som gikk inn i en skrens og kjørte av veien var Marga og hun var alene i bilen!

2van de weg af

3 thoughts on “januari 2014

 1. …zomaar wat foto´s…. en wat voor een foto’s…..geweldige omgeving ..genieten met die sneeuw.
  Hier niets van dat mooie…. winterse weer.
  wel uitkijken …Johan.

  Gr Geert

  Like

 2. Hoi Johan en Marga, mooie fotot’s gelukkig geen persoonlijk letsel. Kijk goed uit! Hier warm weer 12 graden! De lente begint op gang te komen. Tot 18.00 uur is het al licht. Het ga jullie goed daar in de verte, veel groeten Anne en Carl.

  Like

 3. Gelukkig rijden jullie weer, maar kijk uit AUB.
  Heerlijk om julliemooie plaatsjes weer te zien. mmmmm even echt winter
  gr. Heleen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s