25 jaar, voorwoord, 25 år, forord

1988JohanMarga25 jaar…1990 – 2015

25 jaar geleden zijn wij ergens aan begonnen en het is nog steeds niet af. Je kunt je afvragen of het ooit af komt, of het af zou moeten komen…als het goed is, blijf je je steeds ontwikkelen, samen en ieder voor zich. Er werd gevraagd door onze kinderen wat het geheim is…Is er een geheim? Woorden als vertrouwen, doorzetten, ieder in z´n waarde laten, geduld, het begint met een maatje, kwamen voorbij. Maar dekt dat de lading? Is het mogelijk om 25 jaar huwelijk, want daar praten we om, in woorden te vatten? Of is het gewoon heel eenvoudig waar wij destijds voor kozen: in lief en leed, tot de dood ons scheidt?

Wat ons betreft, wij zijn nog niet dood en we zijn voorlopig ook nog niet van plan om dood te gaan, dus blijven we lekker en gelukkig getrouwd in lief en leed.

25 jaar huwelijk moeten we natuurlijk vieren, dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. En dat hebben we gedaan: we hebben eerst, met z´n tweeën, een dag in Roskilde in Denemarken gehad en aansluitend een heerlijk weekend, samen met onze drie lieve kinderen, Joris, Tomas, Janneke en onze lieve ´schonezoon`, Ingmar, in Kopenhagen!

Onze jeugd heeft ons uitgenodigd voor een heerlijk diner in een bijzonder en mooi restaurant in Kopenhagen, een prachtig cadeau, zeker als je weet dat ze alle vier arme studenten zijn en dat toch voor ons over hebben!!!

En ik, Marga, heb een prachtig sieraad gekregen van mijn man, gemaakt van een tekening die ik gemaakt heb en verzilverd door een lokale goudsmid. (Foto komt vast wel voorbij ergens in de komende berichten.)

Natuurlijk heb ik weer ontelbare foto´s genomen, kon het niet laten. Zoveel dat ik het onderverdeel in de verschillende dagen met dit bericht als voorwoord.

Oh ja, en omdat we inmiddels al zoveel berichten en foto´s op deze blog hebben staan dat de gratis versie met 3g (is ruimte) bijna vol is, hebben we besloten om deze wordpress-versie om te zetten in een betaalde versie van wordpress. Dat betekent dat we nu weer een heleboel ruimte hebben. En video´s kunnen plaatsen…of dat laatste gaat gebeuren, weet ik nog niet, we zullen zien…( misschien een keer de stilte van het bos hier filmen, ;-)) Bovendien is er nu geen reklame meer te zien op onze berichten, wat natuurlijk ook erg fijn is!

Goed, ik heb nu genoeg gezegd, op naar het volgende bericht, ´de eerste dag´.

25 år…1990-2015

25 år siden har vi begynnet med noe og det er ennå ikke ferdig. Du lurer kanskje på om det noen gang kommer til å bli ferdig, eller det bør bli ferdig… Hvis det stemmer, utvikler du deg, sammen med hverandre og hver mann for seg selv. Det ble spurt av våre barn hva hemmeligheten er. Finnes det en hemmelighet? Ord som ´tillit´, ´fortsetter´, ´la hver bli som man er´, ´tålmodighet´, ´den starter med en kompis´, ble sagt. Men dekker det belastningen? Er det mulig å oppsummere 25 års ekteskap, fordi det er hva vi snakker om? Eller er det bare svært enkle hvor vi valgte den gangen: i glede og sorg, inntil døden skiller oss?

Etter vår mening, vi er ikke død ennå og vi også skal ikke dø, så vi blir fortsatt velsmakende og lykkelig gift i glede og sorg.

Selvfølgelig må vi feire 25 års ekteskap, som vi ikke kan gå forbi. Og det er hva vi gjorde: vi først hadde en herlig dag i Roskilde, i Danmark, med oss begge to, etterfulgt av en fantastisk helg, sammen med våre tre barn, Joris, Tomas, Janneke og våre kjære ´svigersønn´  Ingmar, i København!

Våre unge har invitert oss for en deilig middag på en spesiell og koselige restaurant i København, en flott gave, særlig hvis du vet at de alle fire er fattige studenter, som likevel gir det til oss!!

Og jeg, Marga, har fått et vakkert smykke fra min mann, laget av en tegning som jeg gjorde og belagt av en lokal gullsmed. (Foto er sannsynligvis utover en gang i neste innlegg.)

Selvfølgelig har jeg tatt utallige bilder, kunne ikke motstå det. Så mye at jeg har delt bildene i flere dagene/blogger med dette innlegget som forord.

Oh ja, og siden vi har allerede så mange innlegg og bilder på denne bloggen at den gratisk versjonen med 3 g (er plass) er nesten full, besluttet vi å gjøre denne wordpress versjon til en betalt versjon av wordpress. Det betyr at vi nå har mye mer plass. Og video innlegg kan vi også legge på… eller om det siste skal skje, vet jeg ikke ennå, vi får se…(kanskje å filme en gang stillheten av skogen her ;-)) I tillegg er det nå ingen reklame mer å se på våre innlegg, som selvfølgelig er også veldig fin!

Vel, nå har jeg nok sagt, videre til neste melding, ´den første dagen´.

2 thoughts on “25 jaar, voorwoord, 25 år, forord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s