Hulp en Help nodig!

We hebben ontdekt dat ons huis een naam heeft, eigenlijk logisch. Ieder huis hier heeft een naam, dus waarom niet ons huis. Het staat in Trysilboka, de bijbel van de geschiedenis van Trysil, alle huizen en families staan erin vermeldt.
Ons huis heet: Bjørklund, Berkenbosje in het Nederlands. Ik ben er blij mee, ik hou van berken!

Dat we blij zijn met ons huis, was waarschijnlijk al wel duidelijk. Nu echter de winter en de sneeuw weg zijn, komt er de een na de andere heerlijke verrassing te voorschijn in onze tuin! Zoals drie grootbladerige populieren, en een Italiaanse populier, de boom die altijd in de tuin van mijn jeugd stond. En lijsterbessen, de boom van Johans jeugd. Meerdere seringen, een hosta, een lage rhododendron, twee keer een hop (Bier brouwen, uhuh) en hoogstwaarschijnlijk een zomereikje!!! Ik zeg hoogstwaarschijnlijk, omdat we het eigenlijk niet kunnen geloven! Bovendien nog een boompje met rode bladeren en allerlei onbekende maar mooie struiken!

Maar nu hebben we jullie hulp nodig, We willen graag weten welke struiken en bomen het zijn. Hier volgen een aantal foto´s met nummers. Zouden jullie willen kijken of je er enkele van kent, en dan reageren met het nummer van de foto en de naam, of sturen naar mmschraeder@hotmail.com? Zouden we erg blij mee zijn. Mag in het nederlands, Engels of Noors. Schrik niet het zijn nogal wat foto´s, 😉

Foto 1:

Foto 2:

Foto 3:

Foto 4:

Foto 5:

foto 6:

foto 7:

foto 8:

foto 9:

foto 10:

Foto 11:

Foto 12:

Foto 13:

Foto 14:

Foto 15:

Foto 16:

Foto 17:

Foto 18:

Foto 19:

Foto 20:

Foto 21: (Deze zit onder de luis,;-()

Dat waren ze, het zijn niet alle planten, maar i.i.g. de belangrijkste. ;-).
Hopelijk heeft er iemand tijd en zin en natuurlijk kennis om te antwoorden.

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s