11 juni, 2016, Pelgrimswandeling, Pilegrimsvandring

11 Juni 2016 ging de pelgrimswandeling van Plassen naar Kolos. De hele pelgrimsroute loopt van Karlstad in Zweden naar de Nidarosdom in Trondheim. iedere gemeente waar de route doorheen loopt is verantwoordelijk voor het onderhoud. Door de gemeente Trysil loopt 84 km pelgrimsroute, veel onderhoud dus, dat door een aantal vrijwilligers (waaronder Johan en ik) gedaan wordt. Jaarlijks wordt er een deel van de route gelopen, dit wordt door de diakon Birthe Overby georganiseerd. Dit jaar is er ook voor het eerst een meerdaagse tocht georganiseerd, maar daarover later meer.
Kijk ook eens op:
https://www.facebook.com/groups/231267210598081/?fref=ts
Of zoek op Facebook naar Trysil Pilegrimsforum. Het is weliswaar in het Noors, maar vraag gerust om uitleg, mocht je geïnteresseerd zijn.

Hier komen we aan bij Mandfloen, een oude boerderij die gerestaureerd is en waar nu de mogelijkheid is, voor pelgrims om te overnachten. Even pauze met koffie en lekkers.

De keuken en de woonkamer, met rechtsboven Birthe.

De buitenwc!!!

De Pelgrim:

En verder gaan we weer:

2016-06-11-45

Pauze en bezinning.

Nog meer pelgrims, 😉

En dit deed mij denken aan een stukje Nederland…2016-06-11-66

De gids biedt zonodig hulp

Plezier

2016-06-11-76

Eindpunt

2 thoughts on “11 juni, 2016, Pelgrimswandeling, Pilegrimsvandring

    • Hoi Wies, De pelgrimstocht die we op 11 juni hebben gemaakt is niet speciaal ter ere van een of andere heilige, het is ook weer niet zomaar een wandelroute, het is een deel van de hele pelgrimsroute die van Karlstad naar de Nidarosdom in Trondheim loopt. De Nidarosdom, of kathedraal, is wel ter ere van een Heilige, namelijk: St. Olaf. Olaf was de eerste Christelijke koning van Noorwegen, hier kun je nog meer info lezen: http://www.heiligen.net/heiligen/07/29/07-29-1030-olaf.php
      De legende is dat na zijn dood wonderen gebeurden bij mensen die zijn graf bezochten. Er lopen drie pelgrimsroutes door Noorwegen naar Trondheim. Een van Oslo naar Trondheim, door het Gubrandsdal, Een vanuit Zweden horizontaal naar Trondheim en de Østerdalsleden, = ´onze´ route, die van Karlstad via Trysil naar Trondheim. Hopelijk heb ik je vraag beantwoord. Lieve groetjes, marga

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s