Trysil + Trysilelva

Vorige week was ik even in Innbygda. Innbygda is de hoofdstad van de gemeente Trysil. Daar zijn alle voorzieningen, tandarts, dierenarts, huisartes, banken, bibliotheek, toeristenkantoor, politie, gemeentehuis, winkelcentrum, bioscoop, restaurantjes, café´s, zwembad en nog veel meer. Voor de toeristen heet Innbygda: Trysil, voor de plaatselijke bevolking heet Innbygda gewoon Innbygda. Vrij vertaald ´in de bebouwing´.

De GEMEENTE Trysil, 3014 vierkante km en 6732 inwoners, waarvan er zo´n 2281 in Innbygda wonen (2007) is groter dan de PROVINCIE Limburg, 2209 vierkante kilometer en 1.122.960 inwoners (2011).

Van ons, Lutnes, naar Innbygda is het een half uur rijden over een landelijk gelegen weg met amper verkeer, max. snelheid is 80 km/uur, in de winter lager. De weg loopt via Plassen, waar de school ligt, en Nybergsund. De weg wordt in de winter goed schoongeveegd, en met zand bestrooid. Zout gebruiken ze hier niet. Innbygda/Trysil ligt bij de Trysilfjellet, de Trysilberg, die is 1135 meter hoog en op dit moment ligt daarboven al volop sneeuw. Er zijn daar ook veel vakantiehutten te huur en er is volop gelegenheid om te skiën of snowboarden, het is het grootste skigebied van Noorwegen. De andere bergen rondom ons zijn gemiddeld zo´n 600 meter hoog. Door Innbygda/Trysil loopt de grote rivier, Trysilelva, die ook langs, Nybergsund, Plassen en Lutnes stroomt. En van die rivier in Innbygda/Trysil is de volgende foto:

Forrige uka var jeg i Innbygda. Innbygda er sentrum i Trysilkommune. Da er alle fasiliteter: tannlege, dyrerlege, lege, banker, bibliotek, turistkontor, politi, rådhus, butikker, kino, kafé, restauranter, svømmebasseng og mye mer. Til turister heter Innbygda: Trysil, til lokale folk heter det Innbygda.

KOMMUNE Trysil, 3014 vierkante km og 6732 beboere hvis omtrent 2281 mennesker bor i Innbygda (2007), er større enn FYLKE Limburg.

 Av oss, Lutnes, til Innbygda er omtrent et halv timer kjøre over en bygdevei med få traffik, maks. 80 km/time, i vinteren ikke så fort. Veien går gjennom Plassen, hvor skolen er, langsNybergsund. Veien blir god freset i vinteren og strødd (? )med sand. De brukker ikke salt her. Ved Innbygda/ Trysil er Trysilfjellet, 1035 meter høy og på dette tidspunktet er det mye snø da. Det er også mange hytter og mye muligheter for å gå på ski eller snowboarden, det er detstørste vintersportsted i Norge! De andre fjellene i miljø er omtrent 600 meter. Mellom Innbygda/Trysil renner Trysilelva, som renner også langs Nybergsund, Plassen og Lutnes. Og av Trysilelva i Innbygda/Trysil er neste bilde:

6 thoughts on “Trysil + Trysilelva

 1. Weer prachtige foto’s. Ben wel even verrast door de meermin. Hooert zij bij jullie of zit zij standaard op deze plek? Hier zouden we meteen voor haar gaan breien. Een kleurige topje voor de kerst in rood en wit?

  Like

 2. Lieve Johan en Marga,

  Wat is het toch heerlijk om jullie post te lezen. We genieten ervan. Volgens mij gaat het jullie best goed!

  Heel veel liefs Heleen Op 19 nov 2012, om 21:02 heeft opvei het volgende geschreven:

  > >

  Like

 3. Jee, wat een drukke dag. Ik mag toch niet hopen dat je iedereen en alle instanties in het dorp moest bezoeken? Eerst naar het zwembad met de tandarts, huisarts, dierenarts, daarna afpilsen in de lokale kroeg en vervolgens even naar de bieb om Johan in bed een boekje voor te lezen. Druk, druk, druk in Noorwegen. 🙂

  Like

 4. Hallo Marga en Johan,
  Innbygden, dat is dan dat kleine stukje Trysil dat we kennen.
  Leuk dat jullie steeds zo actief foto’s plaatsen.
  Kunnen we een beetje meegenieten.
  Veel liefs
  Ans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s