Een spannende wandeling, en spennende vandring

Vandaag, 25 november, hebben we met z´n drieën, Johan, Foxy en ik (Marga), een wandeling gemaakt, Pilgrimsveien naar het zuiden.

Langs Oddheim, met de volgende uitzichten:

I dag, 25 november, har Johan,Foxy og jeg(Marga) laget en tur, Pilgrimsveien til sør.

Forbi Oddheim, med følgende visninger:

vanaf Oddheim2

vanaf oddheim

Door het bos met een flinterdun laagje sneeuw:

Gjennom skogen med et tynt lag med snø:

Skogen1


skogen2

uitzicht

Johan en meertje

En dan lopen we een stukje verder, een weggetje dat we nog niet kennen:

Og da går vi en litt lenger, en sti, vi var ikke før:

waterbos

waterweggetjes

helder water

houtenhelderwaterKijk, en langs dit water konden we nog goed lopen! En dan kom je een beek tegen! Geen brug, te koud om doorheen te waden, dus zoeken naar een plek waar we er alledrie, Johan, Foxy en ik, overheen konden springen! En gelukkig vonden we zo´n plek. Maar het was zo spannend, dat ik van die plek geen foto´s heb….

Se, og langs dette vannet vi kan fortsatt gå godt! Og så komme vi en strøm mot! Ingen bro, for kaldt å vasse gjennom, så søker etter et sted hvor vi alle, Johan, Foxy og jeg, kunne hoppe over det! Og heldigvis fant vi så en sted. Men det var så spennende at jeg har ingen bilde av denne sted….

de eerste beek

Gelukkig waren we alledrie zonder natte voeten aan de andere kant gekomen, dus wij weer vrolijk verder…heuvel op, heuvel af en…weer een beek!!! Deze was wat groter, maar er lag al 1 boomstammetje overheen! Dat was te weinig en te glad om goed aan de overkant te komen, dus hebben we wat losliggende stammetjes uit het bos gehaald en zo onze eigen brug gebouwd. Nu bleef het, voor mij in ieder geval, superspannend! Over drie dunne boomstammetjes glibberend naar de overkant, maar ik dacht, als Foxy het kan, kan ik het ook! Dus met de nodige concentratie en diep ademhalen is het me gelukt! Was best trots op mezelf en zo opgewonden dat ik ook hier weer vergeten ben om een foto van onze zelfgebouwde brug te maken.

Wel een foto van voor onze brug, dus hoe we de beek aantroffen:

Heldigvis vi var alle tre uten våte føtter på den andre siden, så vi går lystig videre… vi går opp bakken, vi går ned bakken og…en strøm igjen! Dette var noe større, men det var allerede 1 trestamme over det! Det var for lite og for glatt å være god å komme på den andre siden, så vi har tatt noen løs lite tre fra skogen og bygde vår egen broen. Nå forble det, for meg minst, super spennende! Om tre tynn trestammer går til den andre siden, men jeg tenkte, hvis Foxy det kan, kan jeg også! Så, med nødvendig konsentrasjon og dypt pust gjorde jeg det! Var ganske stolt av meg selv og så spent at jeg glemte igjen å ta et bilde av vår selvbygde bro.

Jo et bilde av for vår bro, så hvordan vi fant strømmen:

voor de brug

Hier nog een foto van bovenaf naar de beek en brug, je moet wel goed kijken, iets links van het midden zie je het donkere water.

Her er et annet bilde fra over til strøm og bro, du bør se nøye, litt til venstre i midten, kan du se mørke vannet.

bovenzicht brug

We zijn geen derde beek meer tegengekomen. Wel bleek toen we boven op de heuvel waren dat we een erge grote ronde hadden gemaakt met het zoeken naar een manier om over de beken te komen: we waren een heuvel te ver en moesten dus een extra heuvel over om op de vertrouwde weg terug te komen. Al met al zijn we drie uur onderweg geweest, en het was leuk, spannend en heerlijk. De volgende keer gaan we als het zomer is, is het water niet zo koud, of midwinter, is alles bevroren en kun je eroverheen lopen, tenminste dat denken we…

Vi er ikke en tredje strøm oppstått. Være viste da vi var på toppen av åsen som vi hadde gjort en fryktelig store runde med søker etter en måte å komme over bekkene framover: vi var en bakke for langt og så måtte gå over en ekstra ås før å komme på den kjente veien tilbake. Alt i alt var vi tre timer på tur, og det var morsomt, spennende og deilig. Hvis vi går neste gang, vi går når det er sommer, vannet er da ikke så kaldt, eller midt på vinteren, alt er frosset, og du kan gå over det, i hvert fall som vi tror…

meertje

2 thoughts on “Een spannende wandeling, en spennende vandring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s