Mijn 50ste verjaardag, een hele week feest! Min 50 årsjubileum, en hel uke feiring!

Hallo beste lezer van ons blog! Fijn dat je weer de tijd neemt om al onze belevenissen hier, in het hoge noorden te lezen en te bekijken. Het is al weer een tijdje geleden dat je iets hebt kunnen lezen over onze belevenissen. Er is ook heel wat gebeurd. Het grootste ´event´ was de verjaardag van mij (Johan). Ik mocht Abraham zien. En dat heb ik. En wel een hele week lang. Het was een geweldig groot feest waar ik ontzettend (lang) van (na-) genoten heb. Het geheel bestaat uit drie delen: Deel 1; Vóór het feest, deel 2: Hét FEEST en deel 3: Na het feest!

Een van  de belangrijkste redenen dat ik dit feest wilde houden was toch wel om mijn vrienden en familie uit Nederland te laten zien hoe we hier nu echt leven én met wie we dat doen.  En dat kun je natuurlijk het beste doen met een  groot (kennismakings) feest. Het was een geweldig feest. Integratie op zijn top! Het leek wel of iedereen elkaar al eerder gezien of gesproken had. Ben je nieuwsgierig of  geinteresseerd? Kijk en lees dan verder. Ik gebruik niet veel tekst, de foto´s spreken voor zich.

Hei kjære leser bloggen vår. Det er som tiden siden du har lest om våre erfaringer. Da skjedde  mye ting. Jeg (Johan) ble  50 år. En hel uke har jeg fest. Det var en veldig stor, fin fest. Hovedårsaken det jeg har hat fest, var det jeg hvil venner og familien min viser fram hvordan vi virkelig lever her og med hvem vi gjør. Er du interessert og nysgjerrig, se og lese mer. Jeg bruker ikke mye tekst, bildene taler for seg selv.

Det er tre deler: Del 1: For festen, Del 2: Festen! og del 3: Etter festen.

(Tekst: Johan. Foto´s: Erik van den Elsen, Marga Schræder)

Deel 1: Vóór het feest!

VRIJDAG (fredag) en ZATERDAG (lørdag), 26  en  27 april: 

Op vrijdagavond, half 10 werd er aangebeld. Stonden daar ineens Erik, Carolien en Mart voor de deur. Ik kon het niet geloven. Maakte de deur dicht en vervolgens weer open. En ja hoor ze stonden er nog steeds! Wat een verrassing. :-) Na een overnachting en ontbijt op Lutumo op naar ´het hutje´ waar ze de komende dagen verblijven. De første venner på besøk. Neste morgen til huset av Ola og Ingrid hvor de vil bli når de er her.

Op vrijdagavond, half 10 werd er aangebeld. Stonden daar ineens Erik, Carolien en Mart voor de deur. Ik kon het niet geloven. Maakte de deur dicht en vervolgens weer open. En ja hoor ze stonden er nog steeds! Wat een verrassing. 🙂 Na een overnachting en ontbijt op Lutumo, werd de omgeving van Lutnes ontdekt. Vervolgens op naar ´het hutje´ waar ze de komende dagen zouden verblijven.
De første venner på besøk. Neste morgen til huset av Ola og Ingrid hvor de vil bli når de er her.

 ZATERDAG en ZONDAG , 27  en  28 april:

En het bleef niet bij een `wist ik niks van´. Nee hoor rond 21.00 kwamen Joris en Tomas (met twee vriendinnen, Nanne en Madelein) zomaar ineens de kamer binnenlopen. Ik wist dat ze maandag zouden komen met het vliegtuig. Maar nu waren ze met de auto gekomen. Waar ik wel op voorbereid was , was de komst van Henny en Wim. Zij kwamen net na Tomas en Joris binnen. Maar O wat was het heerlijk om ze allen weer te zien en ze te mogen ontvangen met (letterlijk) open armen. Lørdag i kveld står Joris og Tomas i stua. Det var også en overraskelse. Etterpå kom to venner. Det var inge overraskelse, men jeg var veldig glad for å se dem.

En het bleef niet bij één `wist ik niks van´. Nee hoor rond 21.00 kwamen Joris en Tomas (met twee vriendinnen, Nanne en Madeleine) zomaar ineens de kamer binnenlopen. Ik wist dat ze maandag zouden komen met het vliegtuig. Maar nu waren ze met de auto gekomen. Waar ik wel op voorbereid was, was de komst van Henny en Wim. Zij kwamen net na Tomas en Joris binnen. Maar O wat was het heerlijk om ze allen weer te zien en ze te mogen ontvangen met (letterlijk) open armen. De volgende dag gingen we met zijn allen erop uit. De beelden hieronder spreken voor zich.
Lørdag i kveld står Joris og Tomas i stua. Det var også en overraskelse. Etterpå kom to venner. Det var inge overraskelse, men jeg var veldig glad for å se dem. Den neste dagen gikk vi på tur. Blidene nedenfor taler for seg selv.

 ZATERDAG en ZONDAG , 27  en  28 april(vervolg):

Heerlijk uitwaaien langs de ´Trysilelva´. (In de beurt van de Zweedse grens) Pust av frisk luft langs Trysilelva ( på grensen av Sverige).

Heerlijk uitwaaien langs de ´Trysilelva´. (In de beurt van de Zweedse grens)
Pust av frisk luft langs Trysilelva ( på grensen av Sverige).

 ZATERDAG en ZONDAG , 27  en  28 april(vervolg):

En (op de terugweg) natuurlijk worstjes grillen en marshmallows smullen bij de ´Gapahuken`. Og selvføgelig pulser grilling og marshmallows -fest ved gapahuken.

En (op de terugweg) natuurlijk worstjes grillen en marshmallows smullen bij de ´Gapahuken`.
Og selvføgelig pulser grilling og marshmallow-fest ved gapahuken.

MAANDAG, 29 april:

Net bij gekomen van de twee grote verrassingen, kwam er nog een ´wist ik niks van´- verrassing. JANNEKE en INGMAR!! ´Nee pap, ik kan niet komen want ik heb dan een tentamen´. Ja en dat geloof je natuurlijk!. Maar wat was ik blij ze te zien (horen en voelen). Siste overraskelse: JANNEKE (datteren min) med INGMAR (kjæreste av henne)!! Jeg var begeistert!

Net bij gekomen van de twee grote verrassingen, kwam er nog een ´wist ik niks van´- verrassing (op de Trysil montessorischool): JANNEKE en INGMAR!! ´Nee pap, ik kan niet komen want ik heb dan een tentamen´. Ja en dat geloof je natuurlijk!. Maar wat was ik blij ze te zien (horen en voelen). Tegen mij werd gezegd dat ze Trysil gingen ´ontdekken´, maar ondertussen dus Janneke en Ingmar ophalen (die met de bus van het vliegveld kwamen.)
Siste overraskelse på Trysil Montessoriskole: JANNEKE (datteren min) med INGMAR (kjæreste av henne)!! Jeg var begeistert!

MAANDAG, 29 april:

s´Avonds in de hut, waar Erik, Carolien en Mart verbleven, heerlijk gegeten. O ja , Martien - mijn broer uit London- was ook gearriveerd. Maar hierr wist ik wel van. Maar ontzettend leuk dat hij erbij was. En zoals je ziet had het gesneeuwd. Wonderlijk toch!? Om kvelden deilig spist i hytta. I mellomtiden var min bror (Martien) kom fra London.

s´Avonds in de hut, waar Erik, Carolien en Mart verbleven, heerlijk gegeten (en ´nagetafeld´natuurlijk). O ja , Martien – mijn broer uit London- was ook gearriveerd. Maar hier wist ik wel van. Ontzettend leuk dat hij erbij was. En zoals je ziet had het gesneeuwd. Wonderlijk toch!?
Om kvelden deilig spist i hytta. I mellomtiden kom min bror (Martien) fra London.

Einde deel 1!

4 thoughts on “Mijn 50ste verjaardag, een hele week feest! Min 50 årsjubileum, en hel uke feiring!

 1. Heej Johan! Remember me? hahaha.
  Het was weliswaar vorig jaar, maar nog gefeliciteerd met je 50e en inmiddels je 51e!
  Leuk om te zien dat je zo happy bent met je gezin in Noorwegen! Ik herkende zelfs Martien gelijk op de foto! Wat leuk zeg allemaal zo samen. Ik was wat namen van vroeger aan googlen en kom deze foto’s tegen super.
  Mochten jij en Martien contact willen dan kunnen we FB wellicht gebruiken, stuur dan even een FB verzoekje okay?

  Groetjes,
  Liesbeth Noldus-Karis

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s