(Vervolg) Mijn 50 ste verjaardag, een hele week feest! Min 50 årsjubileum, en hel uke feiring!

Deel 2: Hét Feest! 

Zoals je hebt kunnen zien in deel 1, was het al een groot feest voordat de echte feestdag zou beginnen. Eigenlijk was mijn verjaardag(sfeest) al geslaagd. Hieronder vind je de foto´s van mijn verjaardag; Dinsdag 30 april 2013. Voor  Nederland was het ook een speciale dag omdat het toen een koning kreeg. Natuurlijk hebben wij dat hier in Noorwegen ook gevolgd. Mijn feest was dan ook oranje gekleurd. Dat is op de foto´s  (en aan mij, dankzij Erik en Carolien) duidelijk te zien. Ik zou zeggen;´Kijk zelf maar!`

Del 2: Festen! Som du kan se i del 1, var det allerede en stor fest før den virkelige festen skulle  begynne. Faktisk var min bursdag allerede vellykket. For Nederland var det også en spesiel dag fordi landet fikk en konge. Festen min var derfor oransje farget.

(Tekst:Johan. Foto´s: Erik van den Elsen, Marga Schræder)

Dinsdag, 30 april:

Hier in Noorwegen was het een gewone (werk)dag. Maar omdat het voor mijn een speciale feestdag was, kon ik de middag vrij nemen. Bij thuiskomst was alles versierd en werd ik hartelijk ontvangen. Mijn verjaardagsfeest was begonnen. Ved hjemkomst ble jeg varmt mottatt.  Huset var dekorert. Burtsdagen min ble begynt.

Hier in Noorwegen was het een gewone (werk)dag. Maar omdat het voor mijn een speciale feestdag was, kon ik de middag vrij nemen. Bij thuiskomst was alles versierd en werd ik hartelijk ontvangen. Mijn verjaardagsfeest was begonnen.
Ved hjemkomst ble jeg varmt mottatt. Huset var dekorert. Burtsdagen min ble begynt.

Madelein en Sanne hadden die morgen voor mij een heerlijke appeltaart gebakken. Natuurlijk met 50 kaarsjes. En ja hoor ik blies ze alle 50 in een keer uit. Dat was smullen. I morgen hadde Madelein og Sanne en epplekake bakt. Jeg har blåst ut alle 50 lys. Det var hyggelig.

Madeleine en Nanne hadden die morgen voor mij een heerlijke appeltaart gebakken. Natuurlijk met 50 kaarsjes. En ja hoor ik blies ze alle 50 in een keer uit. Dat was smullen.
I morgen hadde Madeleine og Nanne bakt en epplekake. Jeg har blåst ut alle 50 lys. Det var hyggelig.

Natuurlijk moesten er ook cadeautjes worden uitgepakt. De grootste verrassing was het fotoboek van Marga. Naast alles wat ze moest regelen, heeft ze ook nog tijd gehad om het boek te maken. Selvfølgelig var det også gaver pakket. Den største overraskelsen var fotoboken av Marga. Hun var allerede veldig opptatt.

Natuurlijk moesten er ook cadeautjes worden uitgepakt. De grootste verrassing was het fotoboek van Marga. Naast alles wat ze moest regelen, heeft ze ook nog tijd gehad om het boek te maken.
Selvfølgelig var det også gaver pakket. Den største overraskelsen var fotoboken av Marga. Hun var allerede veldig opptatt men hun fant tid til å gjøre boken.

Samen kijken naar de Koning.

Samen kijken naar de K(r)oning.
Ser sammen til Kongen.(Kroningen)

voorbereidingfeest

Voorbereiding van het feest. (Rond drie uur)
Utarbeidelse av festen. (Omtrent klokka tre)

Voor de Nederlandse gasten werd door een lokale kok, traditioneel Noors eten geserveerd. For de nederlandske gjester var av en lokal kokk, tradisjonell mat servert.

Voor de Nederlandse gasten werd door een lokale kok, traditioneel Noors eten geserveerd.
For de nederlandske gjester var av en lokal kokk, tradisjonell mat servert.

Om 20.00 uur zouden de Noorse gasten komen. Er werd weer met man en macht gewerkt om alles voor het grote feest in orde te maken. Klokka åtte kommer die norske gjester. So first må det blir rydder opp.

Om 20.00 uur zouden de Noorse gasten komen. Er werd weer met man en macht gewerkt om alles voor het grote feest in orde te maken.
Klokka åtte kommer die norske gjester. So first må det blir rydder opp.

Heeeeeerlijk zelfgemaakte taarten door de mensen hier in Lutnes. Van links naar rechts: Ingunn, Solvor(met appelmoes), Ingrid en Gerda. Geweldig toch dat ze dat zomaar doen! De Nederlandse gasten kregen deze als ´toetje´en de noorse gasten als ´starter´. Deeeeeelig kake laget av folk fra Lutnes. Fra venstre til høyre; Ingunn, Solvor, Ingrid og Gerda. Igjen tussen tussen takk.

Heeeeeerlijk zelfgemaakte taarten door de mensen hier in Lutnes. Van links naar rechts: Ingunn, Solvor(met appelmoes), Ingrid en Gerda. Geweldig toch dat ze dat zomaar doen! De Nederlandse gasten kregen deze als ´toetje´en de noorse gasten als ´starter´.
Deeeeeeilig kake laget av folk fra Lutnes. Fra venstre til høyre; Ingunn, Solvor, Ingrid og Gerda. Igjen tusen tusen takk.

´De koning ontvangt zijn gasten en heet ze welkom. Trots laat hij ze zijn geschenken (taarten) zien.` ´Kongen mottar sine gjester og kalte den velkommen. Stolt vise fram han dem gaver (kakene).`

´De koning ontvangt zijn (Noorse) gasten en heet ze welkom. Trots laat hij ze zijn geschenken (taarten) zien.`
´Kongen mottar sine (norske) gjester og kalte den velkommen. Stolt vise fram han dem gaver (kakene).`

DSC03364

De `Lutnes Musiklag` (waar ik, Johan, zelf ook lid van ben) geeft een serenade. Dat was een grote verrassing.
`Lutnes Musiklag`gi bort en serenade. Der hvar en stor overraskelse.

Noren en Nederlanders onder elkaar. Nordmenn og nederlandske blant hverandere.

Noren en Nederlanders onder elkaar.
Nordmenn og Nederlenderer blant hverandere.

Doe eens gek! Idee van mijn lieve collega Mari. Gå gale! Ideen om min kjære kollega Mari.

Doe eens gek! Idee van mijn lieve collega Mari.
Gå gale! Ideen om min kjære kollega Mari.

Ook buiten was het erg warm en gezellig. Også ute hvar det varm og koselig.

Ook buiten was het erg warm en gezellig.
Også ute hvar det varm og koselig.

Het is pas een feest als er wordt gedanst. En dat werd er! Det et bare et fest hvis det danses. Og at der var!

Het is pas een feest als er wordt gedanst. En dat werd er!
Det et bare et fest hvis det danses. Og at der var!

Tussendoor waren er lekkere hapjes. Hier wordt ´de ham van Harry´door Jos en Rolf aangesneden. I mellom var det snacks. Her er ´skinken av Harry` hevet.

Tussendoor waren er lekkere hapjes. Hier wordt ´de ham van Harry´door Jos en Rolf aangesneden.
I mellom var det snacks. Her er ´skinken av Harry` hevet.

´Hoe later hoe gekker! ´ ´Den senere galere´

´Hoe later, hoe gekker! ´ Het was een te gek, geslaagd  feest! 
´Den senere, jo galere.´ Det var en kjempefint og vellykket fest!

Einde deel 2.

Wordt nog vervolgd. (deel 3, de dag (en) na het feest)

6 thoughts on “(Vervolg) Mijn 50 ste verjaardag, een hele week feest! Min 50 årsjubileum, en hel uke feiring!

 1. Hallo Johan en de rest van de familie,

  alsnog van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag en dat ook nog op de dag dat we onze nieuwe koning kregen. Een geweldige happening zoals te lezen en te zien is in het beeldverslag. Dit lezen we op dit moment tijdens onze vakantie in een zeer zonnig Karintië. Leuk je belevenissen in Noorwegen te kunnen volgen. Volgens mij zijn jullie helemaal ingeburgerd.

  Groetjes van Gerrie en Har Houben

  Like

  • Hoi Har en Gerrie, bedankt voor de reactie. Ik denk dat je wel kunt zeggen dat we goed ingeburgerd zijn. Als we even naar Nederland gaan, zijn ze bang dat we niet meer terugkomen. Ze noemen ons al ´Luntnesinger`. Groetjes terug en nog een fijne vakantie.

   Like

 2. Wordt nog vervolgd. (deel 3, de dag (en) na het feest.
  De kater zeker.?? En kleine oogjes ??
  Een hele week feest ziet er gezellig uit.

  Gr Geert

  Like

 3. Een vrolijk en gezellig feest Johan; je zult weten dat je 50 bent geworden! Zo te zien ben jij ook mooi (lelijk? ;-)) in het zonnetje gezet (doet me denken aan mijn “toetakeling” 2 jaar geleden). Ik denk dat jullie nog lang na zullen genieten van dit festijn!

  Veel groetjes uit Heytse van Lia.

  Like

  • Ha Lia, bedankt voor je reactie!Ja, we hebben ontzettend goede herinneringen aan het feest (ervoor, tijdens en erna). We zullen en kunnen hier heeeel lang van nagenieten. Leuk dat je jouw feest nog noemt. Als je weer begint, doe ze de groeten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s