Hoog water, Flom

En hier de foto´s van het hoge water eind mei. Wij hebben er geen last van gehad, behalve dat het drinkwater twee weken niet te drinken was.
Maar dat was snel opgelost door water van de buren in kannen te krijgen.
Her er bildene fra flom slutten av mai. Vi hadde ingen problemer, bortsett fra at vi kunne ikke drikke vannet for to uker. Men problemet ble raskt løst ved å få vannet fra naboer.

14dag316dag614dag4

 

camera1flom camera7flombloem camera6flom camera4flom camera3flom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24meiBirkverjaagteenden

Bij de voorgaande foto besloot Birk, onze hond, de eenden te gaan verjagen. Dit bleek erg spannend want hij zwom wel heel erg ver en kwam gevaarlijk dicht bij de sterke stroming! Gelukkig was hij zo wijs om op tijd om te draaien en terug te zwemmen. Als hij na dat eind in die stroming terecht was gekomen…dan had ie het niet gered…(Het zwarte puntje in het water is dus Birk)
På forrige bilden ser du Birk, hunden vår, han bestemte seg at det var tid til å jage endene bort. Det var kjempespennende fordi han svømte vel veldig langt unna og kom farlig nær de sterke strømmen! Heldigvis var han så klok i tide til å snurre og å svømme tilbake. Hvis han hadde kommet i de sterke strømmen etter å svømme de hele lange enden….det hade han ikke reddet…(Den svarte prikken i vannet er Birk)

Hieronder foto´s in de buurt van Nybergsund en Innbygda:
Her er bilder fra Nybergsund og Innbygda:

camera13flom camera12flomhvitbåt camera10flomtrysilfjell camera9flomrødbåt

Hieronder foto´s van maandag 26 mei. Nu was het water wel erg hoog, zo hoog dat de gevelde bomen, die al enkele maanden op transport lagen te wachten, weg begonnen te drijven. Dat is zonde dus gebeld naar het transportbedrijf en proberen te redden wat er te redden valt. Het water was overigens wel erg koud!
Nedefor bildene fra mandag 26. mai. Nå var vannet svært høy, så høy at de felte trær, som venter i flere måneder på transport, begynte å flyte bort. Det var synd så ringet til transportbedrift og prøve å redde hva kunne ble reddet. Vannet var forresten kjempekald!

a1flom26-05

a2flom26-05 a3bomenredden26-05 a4flom26-05a4hoogsteflom
Ter vergelijking, nu ziet het er zo uit:
For sammenligning, nå ses så ut:

a5nadeflomDeze foto´s zijn van vandaag, 1 juli 2014, in Innbygda, Trysil:
Disse bildene ble tatt i dag, 1-07-2014, i Innbygda, Trysil:

1-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Hoog water, Flom

 1. Dag Johan.

  Dus dat is niet alleen Nederland en water altijd.

  Mooie spannende plaatjes… pas wel op Brik.

  Nu op naar het mooie zomer weer.

  Groet Oet limburg.

  Like

  • Hoi Geert, fijn dat je altijd reaGEERT. leuk om iets van je te lezen/horen. Alleen is het Marga die het blog schrijft en bijhoudt en ook de (prachtige) foto´s maakt. Zij zit ´achter´dit blog. Ik heb ook een blog, maar dat gaat over wandelen in de prachtige Nedrlandse natuur. Voor dat ik naar Noorwegen ging liep ik altijd mee met een wandelgroep. Ze wandelen nog, ik krijg de verhalen en de foto´s. Deze zet ik dan op het blog (roerwegen). Het blog staat ook als link op dit blog. Als je erop klikt kun je ´mijn blog´ lezen/zien.
   Geert tot de volgende keer/blog. Groetjes van mij en van Marga.
   Doe ze allemaal de groetjes daar in Heytse.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s