tijd voor een update. tid for updaten. time for an update.

Het wordt zo langzaam maar zeker drukker met het organiseren van allerlei zaken en het nemen van allerlei besluiten. Zoals wat te doen als ons huis niet verkocht is. Wij hebben besloten dat we toch gewoon gaan verhuizen. Of het huis leeg blijft staan, of verhuurd gaat worden, moeten we nog even bekijken. Ook het  feit dat Johan eigenlijk voor twee werkgevers/scholen werkt, levert spanning op. Dit soort zaken drukt ons met de neus op de feiten dat het niet niks is. Het is heel belangrijk om bij alles stil te staan en er bewust mee om te gaan.

Ook krijgen we nu te maken met het grappige verschijnsel dat we nog enkele vrienden en familie willen bezoeken -of zij ons- voor we definitief vertrekken. Als we gewoon hier in Nederland zijn, kunnen we mensen soms een jaar niet zien. Het idee dat je er gewoon bent, maakt dat het blijkbaar niet nodig is om elkaar te ontmoeten. Dat verandert nu. Nu wordt het kwaliteitstijd, oftewel quality time!

In de carnavalsweek, die inmiddels alweer ver achter ons ligt,  is Johan in Noorwegen geweest . Hij heeft daar hard gewerkt, op z’n Noors dan wel te verstaan! Hij heeft samen met zijn collega’s de lokalen ingedeeld en de eerste opzet van een lesrooster gemaakt. De leerlingen variëren in leeftijd van 6 tot 12 jaar en zij zullen worden opgedeeld in twee groepen. We praten over een totaal van, tot nu toe, 15 leerlingen.

Aanstaande zaterdag  (28 april) vertrekken Johan en ik voor een week naar Noorwegen om de laatste dingen te regelen en vast te leggen, zoals een huurhuis! Wij hebben al een keus gemaakt, maar we laten lekker nog geen foto’s zien, we houden jullie nog even in spanning.

Als we terugkomen maken we ook de definitieve verhuisdatum bekend! Het leuke en fijne is, dat we nu al afspraken hebben gemaakt met mensen die ons daar komen bezoeken, zoals een stel vrienden van en met onze zoon Tomas! Heerlijk, de jeugd bij ons in Noorwegen en dan lekker de hele nacht door chillen, met Noorse worstjes roosteren boven het vuur. Met zalige lange zomerse nachten,  want het wordt dan -bijna – niet donker!

Det blir sakte men sikkert traveltere med å organisjere av alle mulige saker og fatte allslagse vedtaker. Slik som hva gjøre vi slik huset er ikke solgt? Vi har avgjord at vi flytter likevel. Huset oss blir tom eller blir leie, det må vi ennå se på.

Også får vi å gjøre med det morsome fenomenet at vi vil besøke ennå noe venner og familien, eller de oss, for vi definitiv drar. Slik vi er vanlig her i Nederland, skjer det at vi ikke ser mennesker for et år. En idé at man er vanlig her, gjøre det at det er tydeligvis ikke nødvendig for treffe hverandre og det endrer nå. Men når vi er i Norge blir det kvalitet tid!

I vinterferie, den nå er lenge for siden, er Johan gikk til Norge og har arbeidet hardt, på sin norsk vel å merke! Han har delt lokaler inn, og har laget en først idé for et timeplan, sammen med de collegene hans. Elevene er fra 6 til 12 år og de blir delt inn to grupper. I alt er det 15 elevene hittil.

Førstkommende lørdag drar Johan og jeg til Norge for ei uke om å regle siste tinger, slik som et leiehus!
Vi har gjord et valg, men vi sa ikke hvilket huset vi har valgt og bilder la vi ikke se ennå, vi holde dere i spenning.

Når vi kommer tilbake, kunngjøre vi også den definitiv flyttedatoen! Det morsomte og fine er, at vi har avtaler med mennesker de kommer å besøke oss i Norge, slik som noe venner fra sønnen oss, Tomas! Herlig, ungdomen hos oss i Norge, den hele natta chillen med å grillsteke norske pølser på ildet. Deiligere lenge sommernatter fordi det mørkner nesten ikke!

It gets busier with all kind of things to arrange and to take descisions about. Like what we will do if our house isn’t sold. We descided to move till Norway anyway. The house will be empty or we will lett it, that we still have to find out what is best.

There is also the funny phenomenon that we want to see people or they want to see us before we go. If we just live in Nederland, then it happens that we won’t see people for over a year, the idea that you are there is enough and that is changing. Now it is going to be qualitytime!

During the winterholiday, Johan went to Norway and he worked there very hard, on a norwegian kind of way. He made, together with his colleges, a timetable for the school and they talked about other things to start the school.
The pupils are in the age from 6 til 12 year. And there are 15 pupils to start with.

Next saturday Johan and I will go to Norway for one week to arrange the last things, such as wich house we are going to hire. We made a choise, already, but we are not going to say anything. It will stay a mystery for a while.

When we come back we also will annouce the final movingdate!It’s great that we already have made some appointments with some people to come and visit us in Norway, like a bunch of friends from our son Tomas! Lovely, the youth with us in Norway, staying up all nights, chilling and grilling norwegian sausages above the fire. Beautiful long summernights because its hardly getting dark then!

8 thoughts on “tijd voor een update. tid for updaten. time for an update.

 1. Hoi Johan en Marga,
  Spannend hoor, voor welk huis jullie kiezen….
  Wij komen het lekker snel bekijken in juli/augustus.
  Wij hebben er al zin in!

  liefs
  Heleen, Jan Willem, Isaac, Gabriel en Evi Mercy

  Like

 2. Hallo Johan en Marga,
  ik begrijp jullie spanning helemaal! Het is inderdaad niet niks!
  Maar als ik dan de foto’s van de omgeving zie, dan ‘snap’ ik het volkomen! Ga ervoor!
  Heel veel succes met jullie huisje volgende week! Ik ben benieuwd!
  Groetjes, An

  Like

 3. Ja het is inderdaad intensief die laatste tijd in Nederland,zou het niet graag overdoen!
  Wij kjiken uit naar jullie bezoek en onze meiden naar Johan als toekomstige leraar,mooie foto`s!
  Hilsen og vi ses,snakkes,Lyngmogjengen.

  Like

 4. Heel veel sterkte met de “laatste” regeldingen en voorbereidingen. Laat je niet ontmoedigen, de stap hebben jullie heel doordacht gezet, daar ga je echt geen spijt van krijgen! Snel bezoek is ook vast fijn, zeker van je eigen kids!
  liefs vanuit down under

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s