Borveggen

Op zondag 11 november namen Ingrid en Ola ons, Jonathan, Nelianne, Johan en mij, mee naar Borveggen om de grootste mierenhoop van Noorwegen te laten zien! Het weer was, zoals men in Nederland zou zeggen, slecht: bewolkt, regen en rond de 4 graden. Er gaat dan toch door je hoofd, als rasechte nederlander, moeten we wel gaan…Maar ´det er ikke dårlig vær, bare dårlig klær´!!! Zoals ze hier zeggen, oftewel: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding! Dus togen we, vol goede moed, met regenkleding en laarzen, de berg op! Het was zeer de moeite waard en het ´slechte´weer leverde mooie plaatjes op, al zeg ik het zelf!

kijk en geniet:

Søndag tar Ingrid og Ola oss, Jonathan, Nelianne, Johan og meg, til Boveggen for å se den største maurtuea fra Norge! Været var, slik man skulle si i Nederland dårlig: skyet, regn og rund 4 grader. Så tenkte jeg, sliksom en purebred nederlander, skulle vi gå…? Men ´det er ikke dårlig vær, bare dårlig klær´!!! Slik de sir her. Så dra vi, i godt humør, med regnklær go støveler, til Boveggen! Det var verdt og dålig været gikk vakkert bilder, selv om jeg sir det selv.

Se og nyte:

Links boven,øverst til venstre: door een eland opgegeten boomschors, spiste bark av en elg.

Rechts onder, nederst til høyre: jeneverbessenstruiken, einerbusker.

En natuurlijk, na anderhalf uur klimmen, pauze met koffie, stomper en vuur.

Og selvfølgelig, etter en og et halv timer, pause med kaffe, stomper og bål.

Mierenhopen, maurtuer

De grootste mierenhoop van Noorwegen, den største maurtuea fra Norge:

Andere mierenhopen met afdrukken van een dier die erbovenop wilde, een lynx misschien? Andre maurtuer med et print fra en dyr som vill på toppen, en gaupe, kanskje?

One thought on “Borveggen

 1. Johan, Marga, wat een bijna jaloersmakende plaatjes! Echt schitterend en sfeervol.
  En wat die stomper betreft, uit een eerder geposte bereidingsbeschrijving maak ik op dat dit de Noorse variant van het Ierse SODABREAD is. Wordt bereid met natriumbicarbonaat waarvan ik me altijd afvroeg of dat wel gezond spul was, maar wat me er niet van weerhield het ook geregeld zelf klaar te maken. Levert inderdaad brood op met een heel aantrekkelijke structuur en is ërg lekker.
  Zo. Ga ook eens aan de wandel. Maar voornamelijk door stedelijke bebouwing helaas. Ga iemand opzoeken in Herten. De terugweg neem ik langs de Maas en dan door de Voorstad. Dat is wél een leuk stukje.
  Alle goeds voor jullie!
  x Marjo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s