Nagenieten, nyte etter

Het is lang geleden sinds het laatste bericht. De wintertijd is ingegaan, het is hier nu vroeg donker. Regen en sneeuw wisselen elkaar af. kerst komt dichterbij. En dan is het nu nagenieten van de heerlijke zomer die we gehad hebben.
Det har vært lenge siden siste beskjeden. Vintertiden har begint, det blir tidlig mørkt her nå. Det blir vekslende regn og snø. Jul nærmer zeg. Og da er det straks ettergløden fra den fine sommer vi har hatt.

De volgende foto is van de Trysilberg, de beroemde skiberg, en van de meterpaal van het water. Voor diegenen die het bericht over het hoge water hebben gelezen, bij de tweede foto aldaar bovenaan, vind je dezelfde foto als hieronder van de meterpaal. Kun je het verschil in waterstand zien.
Neste bilden er Trysilfjellet, berømte skifjellet, og steden hvor du kan se hvor høyt vann har kommet i fortiden. Det er de samme bilden som i post om flom. Kan dere se forskjellen. 

zomertrysil

Deze foto´s zijn van een wandeling in oost Trysil, Gjetsjøen. Wat ons iedere keer en nog steeds verbaasd is de bijzonder mooie plekjes, gewoon hier vlakbij (vlakbij is hier natuurlijk relatief als je het vergelijkt met Nederland, ;-)).
Dette stedet finnes i Østre Trysil, Gjetsjøen. Hvert gang er vi forbauset om hvor vakkert det er her i omradene, bare her i nærheten (i nærheten er selvfølgelig relativt hvis man ligner det til Nederland, ;-)).

kgjetsjøenDit is de waterval, bij Kolos, langs de weg als je naar Byggda rijdt. Je moet het weten, want je ziet heet niet van de weg af. Die dag waren er veel muggen hier, dus erg ver hebben we niet gelopen, maar mooi was het!
Det er fossen ved Kolos, langs veien til Byggda. Man må vete dette, fordi du ser det ikke fra veien. Denne dagen var der masse mugg, så vi gikk ikke langt, men vakkert var det.waterval

De volgende foto is van Landsjøen, een redelijk groot meer bij Landsjøåsen. In het bericht: Deel 2 werkvakantie!!! Del 2 arbeid og ferien!!! Part 2 workingholiday, van begin 2012, zie foto´s van hetzelfde meer, maar dan van de andere kant en dan in bevroren toestand!
Dette er landsjøen, en innsjø ved Landsjøåsen. I posten:  Deel 2 werkvakantie!!! Del 2 arbeid og ferien!!! Part 2 workingholiday, fra begynnelsen av 2012 ser du bilder fra de samme innsjøen men da fra andre siden og frostet.

andrkantbevrmeer

 

 

En dan begint onze vakantie naar Nederland en Frankrijk, maar dat komt in een volgend bericht…..
Og da begynner ferien vår til Nederland og Frankrike, men da blir det en nesten post……

 

5 thoughts on “Nagenieten, nyte etter

  1. Goede morgen Marga en Johan,

    Dank je wel voor de mail en leuke foto’s.

    Ik kan me voorstellen dat het voor jullie geweldig is om daar te wonen.Ik vind het fijn om af en toe iets van jullie te horen,dat verbreed de horizon met al die mooie foto’s

    Liefs Tante Tiny

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s