De schaduw van de zomer, Skyggen av sommeren

De zomer van 2014  heeft een schaduw over zich heen. Op donderdag, 17 juli, werd de MH17 uit de lucht geschoten. Iedereen weet hiervan, ik hoef hier niet meer over te schrijven. Wij hebben de gebeurtenissen en de indrukwekkende televiesiebeelden van repatriëring daarna vanuit Frankrijk, Taizé, gevolgd. Dan voel je je zo Nederlands! En natuurlijk hadden wij ook een ´via´-relatie met sommigen die in het vliegtuig zaten.

Wij reden op zondag de 20ste juli naar Frankrijk en onderweg zag ik een opmerkelijke wolkenformatie die ik toch graag met jullie wil delen:

Sommeren 2014 har kastet en skygge over henne. På torsdag 17 juli, ble den MH17 skutt ut av himmelen. Alle vet dette, jeg trenger ikke å skrive mer om det her. Vi fulgte hendelsene og imponerende TV-bildenen av hjemsendelse deretter fra Frankrike, Taize. Da føler vi oss riktig nederlandsk! Og selvfølgelig kjente vi også noen som hadde noen som var på flyet.

Vi kjørte, på søndag 20. juli, i Frankrike og på farten så jeg en bemerkelsesverdig skydannelse, som jeg vil likevel dele med dere:

20140720_163723Was dit een afscheid?
Var dette et farvel?

In ieder geval, laten we hopen dat de mensen ooit verstandig worden, dat ze inzien dat het geen zin heeft om elkaar af te schieten. Misschien moeten alle wapenfabrieken stoppen met het produceren van wapens en speelgoed gaan maken. Zou dit ooit mogelijk zijn, of is er toch meer tussen hemel en aarde, en waarom wij zulke gebeurtenissen mee moeten maken?

I hvert fall, la oss håpe folk noensinne skulle være lurt, at de innser at det gir ingen mening å skyte hverandre. kanskje skal alle armeries sluten med å produsere våpenene og begynner med å producere leketøy. Vil det noen gang være mulig, eller er det mer mellom himmel og jord, og hvorfor vi bør gjøre slike hendelser det?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s